23948sdkhjf

Nordjyllands Politi advarer mod køb af hælervarer

Hvis tyve ikke kan afsætte deres varer, kan det være med til at mindske antallet af indbrud, mener nordjysk politikommissær

Med et rekordhøjt antal indbrud sidste år er vendelboerne lige nu meget opmærksomme på at forebygge indbrud. Til gengæld handles der fortsat flittigt hælervarer på f.eks. internettet.

Men indbrud og handel med hælervarer går hånd i hånd. Derfor er ganske almindelige danskere nødt til at holde op med - enten bevidst eller ubevidst - at købe tyvekoster, opfordrer politiet.

- Jeg tror, der er en holdning til, at det ikke er så alvorligt. Lidt ligesom mange har det med at køre for stærkt - for er det nu også så farligt?

- Men når folk køber hælervarer, danner det baggrund for markedet af tyverier. Så når man køber hælervarer, er man en kæmpe del af problemet med indbrud, påpeger fungerende politikommissær Martin Rolighed.

3,6 indbrud om dagen

Sidste år blev der i gennemsnit hver dag begået 3,6 indbrud et sted i Vendsyssel. Nordjyllands Politi oprettede derfor pr. 1. februar en særlig indbrudsgruppe i Brønderslev, som kæmper for at minimere antallet af indbrud i landsdelen.

Mens antallet af indbrud lige nu er lavere end samme periode sidste år, kan efterforskerne konstatere, at der fortsat handles hælervarer i Nordjylland.

- Vi fik f.eks. et tip fra en borger, som kunne genkende sin specielle designerstol, som var sat til salg på Facebook. Vores efterforskning førte os til en 31-årig mand fra Frederikshavn, som vi nu har sigtet for indbrud og hæleri. Ved ransagningen af hans bopæl fandt vi yderligere designermøbler, som vi mener stammer fra indbrud i Vendsyssel, fortæller Martin Rolighed, leder af indbrudsgruppen i Brønderslev.

Købere skal være opmærksomme

Politiets erfaring er, at mange af tyvekosterne ender til salg på hjemmesider med brugte varer.

Nogle steder foregår det mere åbenlyst end andre steder, og som køber skal man derfor være opmærksom, hvis man ikke ufrivilligt vil ende med at købe ulovlige hælervarer.

- Man risikerer at blive sigtet for hæleri og i værste fald idømt en fængselsstraf. Og selvom man så ikke skulle blive dømt, fordi det kan bevises, at man har handlet i god tro, bliver effekterne leveret tilbage til rette ejer. Og man får heller ingen penge tilbage for tabte hælervarer, pointerer Martin Rolighed.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.082